Timosenkosken luontokoulu

Timosenkosken luontokoulu tarjoaa luontokouluohjelmia oululaisille alakouluille. Syys-, talvi- ja kevätkausille on omat luonnonilmiöt, joita tutkitaan. Ohjelmat ovat tarkoitettu eri luokka-asteille Oulun kaupungin opetussuunnitelman mukaisesti.

Luontokoulupäivää voidaan viettää luontokoululla tai oman koulun lähimaastossa. Luontokoulun maastoissa alkuopetusikäiset pääsevät tarinoiden siivittäminä tutustumaan syksyllä metsään ja keväällä muuttulintuihin. Myös isommat oppilaat tutustuvat syksyisin metsään. Lisäksi he pääsevät tarpomaan suolla, tutkimaan luonnonvesistöjä ja harjoittelemaan retkeilytaitoja. Talvisen luonnon riemut; mäen lasku ja lumirakentelu kuuluvat kaikkien luokka-asteiden ohjelmiin.

Etupäässä talvikaudella tarjolla on myös ns. matkalaukkuohjelmia, jotka pidetään luokan omalla koululla. Yksi ohjelmien keskeisistä teemoista on kestävä kehitys. Muita aiheita ovat mm. ihminen, eläinten selviytyminen luonnossa ja luonnontieteelliset kokeet.

Tule luokkasi kanssa luontokouluun!

Luontokouluun on helppo tulla. Varaa sopiva luontokoulupäivä nettisivujemme kautta tai ole suoraan yhteydessä meihin. Näiltä sivuilta löydät myös kuvaukset kaikista ohjelmistamme. Luontokoulupäivät ovat suosittuja, joten sinun kannattaa varata ohjelma hyvissä ajoin heti kunkin kauden alussa.

Luontokoulupäivät ovat maksuttomia lukuun ottamatta kuljetuksia, jotka luokka järjestää itse. Ruokatauolla herkutellaan koulusta saaduilla eväillä. Makkaranpaisto onkin monelle päivän kohokohta.

Voit tulla luokkasi kanssa luontokoulun retkeilyalueelle myös omatoimisesti vaikka poimimaan marjoja tai suunnistamaan. Luontokoulu on myös hyvä paikka vanhempainiltaa varten. Voit myös lainata luontokoulun tutkimus- ja retkeilyvälineitä sekä ympäristökasvatukseen liittyvää kirjallisuutta.