Luontokoulu

Luontokoulupäivä on monesta oppilaasta –ja opettajastakin yksi lukuvuoden mukavimmista ja mieleenpainuvimmista koulupäivistä. Eikä se ole olleenkaan ihme, päästäänhän silloin itse tutkimaan ja touhuamaan luonnon ihmeiden ja ilmiöiden parissa.

Luontokouluohjelmien sisältö vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Eräs oppilas huokaisi suopäivän jälkeen onnellisena, ettei olisi ikinä uskonut suolla olevan niin mielenkiintoisia kasveja. 5. – 6. -luokkalaisilla puolestaan päivä hurahtaa siivillä majoja rakenneltaessa ja moni haluaisi jäädä vielä jatkamaan hommia linja-auton saapuessa hakemaan luokkaa takaisin omalle koululle.

Talvella avaruusohjelmassa eka –ja tokaluokkalaisia jännittää, pääseeköhän avaruusaluksella aina kaukaiselle Neptunukselle asti.  Talvisiin luontokoulupäiviin kuuluu ehdottomasti myös mäenlasku ja silloin luontokoulun piha raikaa iloisista kiljahduksista. Keväällä kaivetaan kiikarit esille ja hiippaillaan seuraamaan naurulokkien pesintäpuuhia.

Mielenkiintoiset tutkimukset voivat jatkua myös omassa koulussa. Luontokoululta luokat voivat lainata tutkimusvälineitä ötököiden etsimiseen ja keräämiseen. Löytyypä sieltä myös mikroskooppeja tarkempaa tutkimustakin varten. Talvella luokka voi lähteä tutkimaan eläinten jälkiä luontokoululta lainatuilla lumikengillä ja keväällä kiikaroida koulupihan lintuja lainakiikareilla. Luontokoululta löytyy myös lättypannuja, trangioita, pakkeja ja kahvipannuja herkkuhetkiä varten. Opettajat voivat lainata iltalukemisiksi ympäristökasvatukseen liittyvää kirjallisuutta. Luontokoululla sijaitsee myös oppikirjojen kierrätyspiste Kirjatori

Haku kevään luontokouluohjelmiin!

Opettaja, hae mukaan luontokouluohjelmiin ja vietä luokkasi kanssa mukava luontokoulupäivä joko luokassasi tai Timosenkosken luontokoululla.

Haku kevään luontokouluohjelmiin alkaa ma 16.3 ja päättyy ke 25.3.2015.

Lue lisää kevään luontokoulupäivistä.

Siirry täyttämään hakemus >>
Kaikki
1-2lk
3-4lk
5-6lk
Kevät
Luontokoulu
Matkalaukku
 • LUE LISÄÄ
  Aistirata
  1-2lk, Kevät, Matkalaukku
  "Tuo on se ope, joka tuli meidän luokkaan niiden pahojen hajujen kanssa" kuului erään ekaluokkalaisen kommentti luontokoulun opettajasta aistiratapäivän jälkeen..
 • LUE LISÄÄ
  Naavaparran luontoretki
  1-2lk, Matkalaukku, Syksy
  Naavaparran luontoretkellä lähdetään yhdessä tutustumaan, millaisia muutoksia syksy tuo luontoon ja miten eläimet valmistautuvat talveen. Lisäksi päivän aikana käydään kunnostamassa peikkojen majakylää.
 • LUE LISÄÄ
  Pehmot hukassa
  1-2lk, Luontokoulu, Syksy
  Emme jaksaneet enää odottaa, viivyitte niin kauan! Metsätonttu tuli luoksemme ja antoi meille taikajauhetta niin, että voimme käyttää tassujamme. Löydätte meidät, kun seuraatte keltaisia tolppia ja teette kaikki Metsätontun antamat tehtävät. Niin mekin teemme! Terveisin Pehmoystävänne
 • LUE LISÄÄ
  Seikkailupolku
  1-2lk, Luontokoulu, Syksy
  Mutta kun Metsätonttu kulki kannon ohi vähän myöhemmin – kanto olikin tyhjä! Joku oli kähveltänyt ne teille kuuluvat palkinnot! Sen takia metsätontulle tuli hätä ja se juoksi tien laitaan itkemään… Voisitteko te auttaa Metsätonttua ja yrittäisitte löytää ne teille kuuluvat palkinnot?
 • LUE LISÄÄ
  Avaruus
  1-2lk, Luontokoulu, Talvi
  Meidän avaruusaluksiin sopii vain kaksi oppilasta kerrallaan, peräkkäin. Ensimmäinen pitää lamppua, jotta näette pimeässä avaruudessa ja perässä tuleva huolehtii, että kytköksenne on kiinni. Ilmakehän läpäistyänne matkanne jatkuu eteenpäin – kääntyä ei voi. Hyvää matkaa !
 • LUE LISÄÄ
  Eläinten ruokapulmia
  1-2lk, Kevät, Matkalaukku
  Eräänä päivän kannon päälle oli ilmestynyt paljon tavaroita. Oli ruoho, silmu, siemen, sieni, marja, puun kuorta, kävyn siemen, pähkinä ja kuollut ötökkä. Mutta onko luonnossa todella pula ruuasta? Tarvitsevatko luonnon eläimet meidän ihmisten ruoka-apua?
 • LUE LISÄÄ
  Eläinten suojaväri
  1-2lk, Matkalaukku, Talvi
  Tuliaisiksi ajattelin tuoda teille nähtäväksi suloisia kangasmatovauvoja. Yritän aukaista tämän laatikon varovasti, sillä nämä vauvamadot ovat hurjan vikkeliä. Ne karkaavat heti, jos laatikko vähänkin on raollaan. Katsokaa, eivätkö ne olekin ihastuttavia! Hei – mutta eihän täällä laatikossa ole enää yhtään vauvamatoa! Ne ovat karanneet jonnekin!
 • LUE LISÄÄ
  Jätejengi
  1-2lk, Kevät, Matkalaukku
  Jätejengi-nuket yhdessä luontokoulun opettajan kanssa kertovat tuotteiden raaka-aineista, uudelleenkäytöstä ja jätteiden lajittelusta.
 • LUE LISÄÄ
  Talven taikaa
  Luontokoulu, Talvi
  Nautitaan yhdessä talvisesta luonnosta ja rakennellaan erilaisia lumirakennelmia.