1-2 luokkien ohjelmat

 • LUE LISÄÄ
  Aistirata
  1-2lk, Kevät, Matkalaukku
  "Tuo on se ope, joka tuli meidän luokkaan niiden pahojen hajujen kanssa" kuului erään ekaluokkalaisen kommentti luontokoulun opettajasta aistiratapäivän jälkeen..
 • LUE LISÄÄ
  Avaruus
  1-2lk, Luontokoulu, Talvi
  Meidän avaruusaluksiin sopii vain kaksi oppilasta kerrallaan, peräkkäin. Ensimmäinen pitää lamppua, jotta näette pimeässä avaruudessa ja perässä tuleva huolehtii, että kytköksenne on kiinni. Ilmakehän läpäistyänne matkanne jatkuu eteenpäin – kääntyä ei voi. Hyvää matkaa !
 • LUE LISÄÄ
  Eläinten ruokapulmia
  1-2lk, Kevät, Matkalaukku
  Eräänä päivän kannon päälle oli ilmestynyt paljon tavaroita. Oli ruoho, silmu, siemen, sieni, marja, puun kuorta, kävyn siemen, pähkinä ja kuollut ötökkä. Mutta onko luonnossa todella pula ruuasta? Tarvitsevatko luonnon eläimet meidän ihmisten ruoka-apua?
 • LUE LISÄÄ
  Eläinten suojaväri
  1-2lk, Matkalaukku, Talvi
  Tuliaisiksi ajattelin tuoda teille nähtäväksi suloisia kangasmatovauvoja. Yritän aukaista tämän laatikon varovasti, sillä nämä vauvamadot ovat hurjan vikkeliä. Ne karkaavat heti, jos laatikko vähänkin on raollaan. Katsokaa, eivätkö ne olekin ihastuttavia! Hei – mutta eihän täällä laatikossa ole enää yhtään vauvamatoa! Ne ovat karanneet jonnekin!
 • LUE LISÄÄ
  Jätejengi
  1-2lk, Kevät, Matkalaukku
  Jätejengi-nuket yhdessä luontokoulun opettajan kanssa kertovat tuotteiden raaka-aineista, uudelleenkäytöstä ja jätteiden lajittelusta.
 • LUE LISÄÄ
  Keväinen aistiretki ja luontotaide
  1-2lk, Kevät, Luontokoulu
  Yök, musta kyllä tuo kuusi on tosi pahanmakuista. Kataja oli paljon parempaa
 • LUE LISÄÄ
  Lajittelubingo
  1-2lk, Kevät, Matkalaukku
  Hei, olen banaaninkuoret, pääsenkö roskikseesi? Kerrataan leikkien ja pelaillen Jätejengin opettamia kierrätysasioita.
 • LUE LISÄÄ
  Luonnossa löydettyä
  1-2lk, Kevät, Matkalaukku
  Katsotaanpa, minkälaisen ihanan tilkkutäkin saamme metsän ompelutarvikkeista aikaiseksi.
 • LUE LISÄÄ
  Naavaparran luontoretki
  1-2lk, Matkalaukku, Syksy
  Naavaparran luontoretkellä lähdetään yhdessä tutustumaan, millaisia muutoksia syksy tuo luontoon ja miten eläimet valmistautuvat talveen. Lisäksi päivän aikana käydään kunnostamassa peikkojen majakylää.