LuontokouluLuontokoulun maastoon kohoaa majakylä, jota voidaan hyödyntää uusien majojen rakentamispaikkana tai muiden kuin majanrakentajien toimintapisteenä.

"Hei, kato tuo on varmaan telkkä! Joo, ja tähän mun linnunpönttöön tulee asumaan kirjosieppo. "

Hei! Olen Kanteletar. Tavallisesti en näyttäydy ihmisille, mutta kun näin teidän tulevan, ajattelin pyytää teiltä ihmisiltä apua.
Velho Viluinen on kähveltänyt kanteleestani neljä kieltä, enkä löydä niitä mistään.
Ja huomenna on Huutilammen kevätkonserttiNautitaan yhdessä talvisesta luonnosta ja rakennellaan erilaisia lumirakennelmia.

Meidän avaruusaluksiin sopii vain kaksi oppilasta kerrallaan, peräkkäin. Ensimmäinen pitää lamppua, jotta näette pimeässä avaruudessa ja perässä tuleva huolehtii, että kytköksenne on kiinni. Ilmakehän läpäistyänne matkanne jatkuu eteenpäin – kääntyä ei voi. Hyvää matkaa !

Mutta kun Metsätonttu kulki kannon ohi vähän myöhemmin – kanto olikin tyhjä! Joku oli kähveltänyt ne teille kuuluvat palkinnot! Sen takia metsätontulle tuli hätä ja se juoksi tien laitaan itkemään…

Voisitteko te auttaa Metsätonttua ja yrittäisitte löytää ne teille kuuluvat palkinnot?


Emme jaksaneet enää odottaa, viivyitte niin kauan! Metsätonttu tuli luoksemme ja antoi meille taikajauhetta niin, että voimme käyttää tassujamme. Löydätte meidät, kun seuraatte keltaisia tolppia ja teette kaikki Metsätontun antamat tehtävät. Niin mekin teemme!

Terveisin Pehmoystävänne